
Covid-19 döneminde sağlık çalışanları her gün risk alarak çalışmayı sürdürüyorlar. Bu dönemin hızlı bir şekilde sona ermesi dileğiyle hastalarımıza çözüm üretmeye devam ediyoruz.

Hastamız Nurhan Hanım'ın omuz tendon yırtığı sebebiyle 2 yıldır geceleri de uyutmayan çok şiddetli ağrısı vardı. Başarılı bir operasyon ile tendon tamiri yaptık. Nurhan Hanım, eski yaşam kalitesine geri döndü.

Yaşar Bey'in bir yıdır devam eden ciddi bir diz ağrısı ve topallama şikayeti vardı. Dizinde iki cm2'den büyük kıkırdak kaybı bulunmaktaydı. Mozaik Plasti yöntemi ile kıkırdak naklini gerçekleştirdik. Hastamız eski ağrısız yaşamına geri döndü.
Zuhuratbaba Mah. Şenyuva Sok. Zeylan Konakları. Örnek Apt. No:4 D:3
Bakırköy Sadi Konuk Eğitim Araştırma Hastanesi Karşısı
Bakırköy / İSTANBUL
Kalça Kireçlenmesi Nedir?
Kalça eklemi kireçlenmesi çeşitli nedenlerle bu eklemi oluşturan kemiklerin yüzeyini kaplayan kıkırdağın aşınması ve zamanla kemiklerin deforme olması olarak tanımlanabilir.

Kalça Kireçlenmesinin Sebepleri Nelerdir?
Kalça kireçlenmesinin sebebi bildiğimiz ve bilemediğimiz (idiopatik) nedenlerle 2 gruba ayrılır. Bildiğimiz nedenler şunlardır. (romatizmal hastalıklar, eklem iltihabı, kalça çıkığı, travma , doğuştan kalça eklemi bozukluğu vb.)
Kalça kireçlenmesinin en önemli belirtisi ağrı ve haraket kısıtlılığıdır. Ağrı genelde ilk belirtidir. Haraket kısıtlığı daha sonra görülür ve kireçlenme arttıkça haraket kısıtlılığı ile birlikte ağrı da artar. Zamanla hastalar günlük aktivitelerini (çorap giymek, tırnak kesmek gibi..) yapmakta zorlanırlar.
Kalça Kireçlenmesinde Tanı Nasıl Konur?
Tanı her zaman fizik muayene ve görüntüleme yöntemleri ile konur. Genellikle klasik röntgen ve muayene hastaların %90’ında tanı koydurucudur. Bazen özellikle hastalığın ilk dönemlerinde MRI ve Bilgisayarlı Tomografi tanı koymak için istenebilir.
Kalça Kireçlenmesi Nasıl Tedavi Edilir?
Kalça kireçlenmesi teşhisi konan hastalarda tedavi seçenekleri iki grup altında sınıflandırılabilir. Birinci grupta ağrı kesiciler, kalça eklemine yönelik egzersiz programları, fizik tedavi uygulamaları ve eklem içi enjeksiyon tedavi seçenekleri olarak mümkündür.
İkinci grupta ise; hastalığın ilerlemiş dönemlerinde cerrahi seçenekler uygulanır. Bunlar da 2 ana gruba ayrılır: osteotomiler (kemik kesileri ile hasarlı kıkırdağın yerinin değiştirilerek yükten kurtarılması ameliyatı) ve kalça protezi ameliyatlarıdır.