
Covid-19 döneminde sağlık çalışanları her gün risk alarak çalışmayı sürdürüyorlar. Bu dönemin hızlı bir şekilde sona ermesi dileğiyle hastalarımıza çözüm üretmeye devam ediyoruz.

Hastamız Nurhan Hanım'ın omuz tendon yırtığı sebebiyle 2 yıldır geceleri de uyutmayan çok şiddetli ağrısı vardı. Başarılı bir operasyon ile tendon tamiri yaptık. Nurhan Hanım, eski yaşam kalitesine geri döndü.

Yaşar Bey'in bir yıdır devam eden ciddi bir diz ağrısı ve topallama şikayeti vardı. Dizinde iki cm2'den büyük kıkırdak kaybı bulunmaktaydı. Mozaik Plasti yöntemi ile kıkırdak naklini gerçekleştirdik. Hastamız eski ağrısız yaşamına geri döndü.
Zuhuratbaba Mah. Şenyuva Sok. Zeylan Konakları. Örnek Apt. No:4 D:3
Bakırköy Sadi Konuk Eğitim Araştırma Hastanesi Karşısı
Bakırköy / İSTANBUL
Yaşlılarda Omurga Kırıkları Tedavisi
İleri yaşlarda kemik erimesi ile birlikte omurga kemiklerinin de kırılganlığı artmakta, çok basit düşmeler ile omurga (vertebra) kemiklerimiz kırılabilmektedir. Çok ileri derecede kemik erimesi olan hastalarda düşmeksizin bile kendi kendine (öksürme- hapşırma) kırık oluşabilmektedir.
Yaşlılarda omurga kırıkları genelde çökme şeklinde olan kırıklardır. Hastaların çoğu hafif düştüklerini yada hafif sendeledikten sonra bel veya sırt bölgelerinde ağrı oluştuğunu ve hiç geçmediğini söylerler. Hastanın kırık sonrası kırık bölgesinde ağrı oluşur. Ağrının karakteri; süreklidir. Özellikle haraket halinde veya ayakta iken artar, istirahat halinde azalır; fakat ağrı tamamen kesilmez
- Omurga kırıklarının %70’i sırt ve bel bölgesindedir.
- Omurga kırıklarını röntgen grafisi, bilgisayarlı tomografi(BT) ve MRI ile teşhis edilebilir. Hatta MR görüntülemesinde kırık ya da çatlak imajı olmasa da kemik iliği ödemi tespit edilerek omurgada kırık olduğu anlaşılabilir.
Yaşlılarda Omurga Kırıkları Tedavisi Nasıl Yapılır?
Omurga kırıkları yaşlılarda eskiden korse ile tedavi edilmeye çalışılırdı. Günümüzde artık kapalı yöntemle vertebroplasti veya kifoplasti ameliyatı yapıyoruz. Kırık omurgayı kemik çimentosu ile dolduruyoruz. Hastayı 24 saaat sonra taburcu ediyoruz.Hastanın tüm ağrıları bu işlem sonrası tamamen kalkıyor.Hasta günlük işlerine ağrısız dönüyor.
Yaşlılarda Vertebroplasti ve Kifaplasti Tedavileri Nedir?
Omurga kırıkları, hastalarda ciddi ağrıya sebep olmakta ,özellikle bu yaşlı hasta grubunu yatağa bağımlı hale getirmektedir.
Omurga kırıkları korse veya benzeri yöntemlerle tedavi edilirse çoğunlukla, zaman içerisinde omurga çökmeye devam ederek daha ciddi şikayetlere yol açmakta, omuriliğe baskı yapmakta ve hastanın yaşam konforunu daha da düşürtmektedir.
Vertebroplasti veta kifoplasti yöntemi anestezi alamayacak hastalarda da yapılabilmektedir. Yalnızca kırk bölgesini lokal anestezi ile uyuşturarak da işlemi uygulamaktayız.
Hastalar bu işlem sonrasının ertesi günü taburcu olmaktadırlar ve günlük yaşamlarına hiç kırık olmamış gibi devam edebilmektedirler.
